محاسبه آنلاین هزینه ساخت سوله 1404

همانطور که می‌دانید سوله‌ها سازه‌های بزرگی هستند که کاربرد‌های فراوانی دارند. شاید این نکته برایتان جالب باشد که سوله‌ها فاقد ستون داخلی هستند. اکنون اگر شما قصد دارید که از سوله به عنوان محل صنعتی و فرهنگی مثل انبار، کارگاه‌های صنعتی، کارخانه، تعمیرگاه، سالن کنسرت، کارگاه آموشی، نمایشگاه و غیره، استفاده کنید، لازم است ابتدا هزینه‌ ساخت سوله را برآورد نمایید تا بتوانید طبق بودجه و توانایی خود برای ساختن آن اقدام کنید.

در برآورد هزینه‌های ساخت سوله عوامل متعددی نقش دارند. ابعاد سوله، مساحت، نوع سوله و کاردبرد آن، جنس و نوع مصالح، نوع پی‌سازی، موقعیت مکانی، مجوز‌ها و هزینه‌های اداری، نیروی کار، هزینه حمل و نقل، هزینه‌های جانبی و غیره از جمله عوامل تاثیرگذار بر قیمت ساخت سوله هستند.

برای محاسبه آنلاین هزینه ساخت سوله، در اغلب موارد کافی‌است که طول، عرض و ارتفاع سوله را در اختیار داشته باشید و با پرکردن فرم‌های آنلاین، هزینه تقریبی ساخت این سازه بزرگ را به دست آورید. ناگفته نماند که هزینه ساخت سوله در سال 1404 با توجه به قیمت مصالح و شرایط اقتصادی، متغیر است.

جدول برآورد هزینه ساخت هر متر مربع سوله (1404)

نوع سولهوزن تقریبی هر متر مربع (کیلوگرم)هزینه ساخت اسکلت (تومان/مترمربع)هزینه تمام شده تقریبی (تومان/مترمربع)
سوله سبک خرپایی 30 تا 40 2,300,000 8,000,000 تا 10,000,000
سوله سنگین صنعتی (تیرورقی) 50 تا 70 3,800,000 9,000,000 تا 14,000,000
سوله UBM (قوسی) متغیر (وابسته به دهانه) متغیر معمولاً کمتر از تیرورقی
 

توجه: هزینه‌های تمام شده شامل فونداسیون، دیوارچینی، پوشش سقف، کف‌سازی و هزینه‌های جانبی است. این ارقام تقریبی بوده و بر اساس داده‌های موجود در خرداد و تیر 1404 گردآوری شده‌اند.

عوامل موثر بر هزینه ساخت سوله

هزینه ساخت سوله به فاکتور‌های بسیاری بستگی دارد. در ادامه این بخش به توضیح عوامل تاثیرگذار بر هزینه ساخت سوله پرداخته‌ایم:

ابعاد سوله

ابعاد سوله، به ویژه عرض دهانه (Span)، مهم‌ترین عامل در تعیین وزن و در نتیجه قیمت اسکلت فلزی است. رابطه بین عرض دهانه و وزن سازه، یک رابطه خطی نیست. با افزایش عرض دهانه، بارهای وارد بر سازه به صورت نمایی افزایش می‌یابد و این امر مستلزم استفاده از پروفیل‌های فولادی سنگین‌تر و طراحی مهندسی پیچیده‌تر است.

نوع کاربری سوله

نوع کاربری سوله (صنعتی، کشاورزی، انبار، ورزشی) عامل کلیدی در تعیین هزینه ساخت آن است، زیرا الزامات مهندسی را مشخص می‌کند. سوله‌های صنعتی با جرثقیل سقفی به دلیل نیاز به سازه‌های مقاوم و فونداسیون قوی، هزینه‌های بالایی (1 تا 5 میلیارد تومان اضافه) دارند. سوله‌های کشاورزی و دامداری با تمرکز بر تهویه و ساختار سبک‌تر، ارزان‌تر هستند. سوله‌های انبار و سردخانه، به‌ویژه سردخانه‌ها، به دلیل نیاز به عایق‌بندی با ساندویچ پانل، هزینه پوشش بیشتری دارند.

موقعیت جغرافیایی و شرایط اقلیمی

موقعیت جغرافیایی و شرایط اقلیمی به‌طور قابل‌توجهی بر هزینه ساخت سوله تأثیر می‌گذارند. بارهای اقلیمی مانند برف سنگین در مناطق شمالی و کوهستانی (مثل گیلان یا اردبیل) نیاز به سازه‌های مقاوم‌تر با فولاد بیشتر دارد که هزینه را افزایش می‌دهد، در حالی که در مناطق بادخیز، طراحی برای مقاومت در برابر باد تعیین‌کننده است. همچنین، هزینه‌های لجستیک شامل حمل‌ونقل مصالح و نیروی کار در مناطق دورافتاده یا صعب‌العبور به دلیل فاصله از کارخانه‌ها و مراکز تأمین، هزینه نهایی پروژه را بالا می‌برد.

کیفیت و میزان مصالح

در ساخت این سازه از مصالح گوناگونی مثل فولاد، بتن، چوب و غیره استفاده می‌کنند. با توجه به میزان مصالح و کیفیت آن‌ها، بخشی از هزینه مورد نیاز برای ساخت سوله معین می‌شود.

 نوع طراحی و مهندسی

در ساخت این سازه اگر از طراحی‌های خاص و پیچیده استفاده شود، هزینه بیشتری باید پرداخت کرد، چرا که طراحی‌های خاص باعث منحصربه‌فرد شدن آن می‌شوند.

مجوز‌ها و بودجه‌های اداری

هنگام ساختن سوله باید برای اخذ مجور از ارگان‌های مختلف دولتی، مثل شهرداری اقدام کرد که همین موضوع هزینه‌بر می‌باشد.

دستمزد نیروی‌کار

یکی از مهم‌ترین عوامل موثر بر هزینه‌ ساخت سوله، دستمزد کارگران، پیمانکاران و مهندسین است. هرچه‌ از نیروی کار بیشتر و مهندسی حرفه‌ای‌تری بهره‌مند شوید، هزینه بیشتری را باید پرداخت کنید. برخی از این عوامل مطابق با شرایط اقتصادی کشور، هزینه‌های متغیری دارند که بر قیمت ساخت سوله نیز موثرند.

هزینه ساخت سوله

 هزینه ساخت سوله 200 متری

سوله‌ها در مساحت‌ها و ابعاد مختلفی ساخته می‌شوند که هرکدام کاربرد‌های مختص به خود را دارند. استفاده از سوله ۲۰۰ متری بیشتر برای کارگاه‌های صنعتی، دفتر کار، مرکز خدماتی مثل تعمیرگاه خودرو، انبار، ورزشگاه‌ها و سالن‌های ورزشی، برگزاری همایش‌ها، کشاورزی و غیره است.

اگر شما قصد دارید که برای راه‌اندازی کسب و کار یک سوله ۲۰۰ متری بسازید، باید این را بدانید که هزینه‌های ساخت آن به عوامل مختلفی مثل به کارگیری سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی، سیستم‌های روشنایی، تعداد افرادی که در ساخت و طراحی آن نقش دارند، میزان مواد مورد نیاز برای ساخت آن و انتقال آن‌ها به محل ساخت سوله، مالیات و غیره بستگی دارند.

همانطور که پیش‌تر گفتیم این هزینه‌ها در بیشتر موارد متغیر هستند، پس بهتر است در شرایط اقتصادی بهتر و در زمان مناسبی نسبت به ساخت سوله ۲۰۰ متری اقدام کنید تا در هزینه ساخت آن صرفه‌جویی شود. با در نظر گرفتن هزینه هر متر مربع تمام‌شده بین 5.6 تا 6.3 میلیون تومان برای یک سوله صنعتی استاندارد، هزینه کل یک سوله 200 متری می‌تواند بین 1 میلیارد و 120 میلیون تا 1 میلیارد و 260 میلیون تومان متغیر باشد.

هزینه ساخت سوله 200 متری

هزینه ساخت سوله 500 متری

در سطح شهر‌ها و اطراف آن‌ها می‌توانید سوله‌های ۵۰۰ متری را مشاهده کنید که از آن‌ها به عنوان مراکز توزیع محصولات مختلف، سالن‌های همایش و تئاتر، شرکت‌های بزرگ، تولید و مونتاژ محصولات مختلف در صنایع مختلف، دامداری و غیره استفاده می‌شود.

در مرحله اول ساخت سوله ۵۰۰ متری، ابتدا لازم است به هزینه‌هایی که باید برای ساخت آن پرداخت کنید، توجه نمایید، تا بتوانید طبق بودجه و نیاز خود آن را به کمک مهندسین و کارگران بسازید.

هزینه ساخت سوله ۵۰۰ متری با توجه به نوع طرحی که مهندسین برای ساختار سوله طرح می‌کنند، میزان و کیفیت مصالحی که به کار می‌رود، تعداد کارگرانی که در ساخت این سازه همکاری می‌کنند، محلی که در آن سوله را می‌سازید و همچنین میزان دسترسی که محل سوله به مراکز مختلف خدماتی دارد، هزینه‌های مجوز‌گیری و میزان مالیاتی که باید برای ساخت آن پرداخت می‌شود و ... مشخص می‌شود.

ناگفته نماند که عوامل دیگری در ساخت این سازه موثر هستند که پیش‌تر به آن‌ها اشاره کرده‌ایم. همچنین در این بخش نیز به مهم‌ترین موارد موثر در هزینه ساخت سوله ۵۰۰ متری اشاره شد. هزینه ساخت یک سوله 500 متری با مشخصات استاندارد صنعتی، به طور تقریبی بین 2 میلیارد و 800 میلیون تا 3 میلیارد و 200 میلیون تومان برآورد می‌شود. این بازه قیمتی می‌تواند بسته به وجود یا عدم وجود جرثقیل و نوع پوشش بدنه و سقف، نوسان داشته باشد.

online calculation shed construction cost 1404 4 1

 هزینه ساخت سوله 1000 متری

سوله ۱۰۰۰ متری به دلیل وسعت زیادی که دارد، به عنوان محل کار برای صنایع و حرفه‌های مختلف استفاده می‌شود. کسانی که قصد تاسیس تولیدی‌های مختلف، سالن‌های ورزشی، کارگاه‌های آموزشی و فضاهای تجاری را دارند، بهتر است به ساخت سوله ۱۰۰۰ متری بپردازند. برای ساخت این سوله به نسبت سوله‌های کوچک‌تر، باید هزینه بیشتری پرداخت کرد، علاوه‌ بر آن عوامل دیگری هستند که بر هزینه ساخت سوله ۱۰۰۰ متری موثر هستند.

عوامل اجرایی مثل کارگران و طراحان، موقعیت مکانی سوله، کیفیت مواد مورد نیاز برای ساخت سوله، به کارگیری تجهیزات جانبی و غیره از جمله عواملی هستند که به طور مستقیم یا غیر مستقیم بر هزینه ساخت سوله ۱۰۰۰ متری تاثیر می‌گذارند.

هزینه ساخت یک سوله 1000 متری بسته به نوع آن (سبک یا سنگین) تفاوت قابل توجهی دارد. برای یک سوله صنعتی تیرورقی سنگین، هزینه می‌تواند از 5 میلیارد و 600 میلیون تومان تا بیش از 6 میلیارد و 300 میلیون تومان باشد. در صورتی که از سازه سبک خرپایی استفاده شود، این هزینه می‌تواند کاهش یابد.

در کل، هزینه ساخت سوله به ابعاد و عواملی همچون موقعیت مکانی، میزان دسترسی محل به مراکز مختلف، تعداد افراد تیم اجرایی و غیره بستگی دارد. افراد باید طبق نیاز و بودجه خود برای ساخت سوله در متراژ مناسب اقدام کنند.

در جدول زیر، یک نمونه تفکیک هزینه برای سوله 500 و 1000 متری ارائه شده است تا درک بهتری از اجزای تشکیل‌دهنده قیمت نهایی به دست آید.

شرح هزینه‌ها (تومان/مترمربع)سوله صنعتی سبکسوله صنعتی سنگین
اجرای فونداسیون 1,400,000 1,400,000
ساخت و نصب اسکلت فلزی 2,300,000 3,800,000
پوشش سقف (ساندویچ پانل) 1,300,000 1,300,000
دیوارچینی (بلوک سیمانی) 900,000 900,000
کف‌سازی و تاسیسات 1,900,000 1,900,000
جمع کل هزینه هر متر مربع 7,800,000 9,300,000
هزینه کل سوله 500 متری 3,900,000,000 4,650,000,000
هزینه کل سوله 1000 متری 7,800,000,000 9,300,000,000
افزودن دیدگاه
کد امنیتی
بازآوری

سوالات متداول محاسبه آنلاین هزینه ساخت سوله 1404

هزینه ساخت هر متر مربع سوله در سال 1404 چقدر است؟

هزینه ساخت هر متر مربع سوله به شدت به نوع سازه (سبک یا سنگین)، کاربری، ابعاد و کیفیت مصالح بستگی دارد. به طور کلی، هزینه ساخت اسکلت فلزی بین 2 تا 4 میلیون تومان برای هر متر مربع است. اما هزینه تمام‌شده (پی تا کلید) برای یک سوله استاندارد صنعتی می‌تواند بین 8 تا 14 میلیون تومان برای هر متر مربع متغیر باشد.

آیا قیمت ساخت سوله در شهرهای مختلف ایران تفاوت دارد؟

بله. تفاوت قیمت در شهرهای مختلف عمدتاً به دو دلیل است: اول، شرایط اقلیمی که بر میزان بار برف و باد و در نتیجه وزن سازه تأثیر می‌گذارد. دوم، هزینه‌های لجستیک شامل حمل و نقل مصالح و دستمزد نیروی کار که در مناطق مختلف متفاوت است.

هزینه ساخت سوله با جرثقیل چقدر بیشتر است؟

نصب جرثقیل سقفی هزینه پروژه را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد. این افزایش هزینه تنها محدود به خرید خود جرثقیل نیست، بلکه شامل تقویت کل سازه (ستون‌ها و فونداسیون) برای تحمل بارهای دینامیکی نیز می‌شود. این افزایش می‌تواند از چند صد میلیون تا چندین میلیارد تومان، بسته به ظرفیت جرثقیل، متغیر باشد.

تفاوت قیمت سوله خرپایی و تیرورقی چقدر است؟

سوله خرپایی (سبک) به دلیل استفاده بهینه از پروفیل‌های سبک‌تر، وزن کمتری نسبت به سوله تیرورقی (سنگین) دارد. در نتیجه، هزینه ساخت اسکلت آن به خصوص در دهانه‌های بزرگ، می‌تواند 30 تا 40 درصد کمتر باشد. هزینه هر متر مربع اسکلت سوله خرپایی حدود 2.3 میلیون تومان و سوله تیرورقی حدود 3.8 میلیون تومان برآورد می‌شود.   

هزینه طراحی و نقشه سوله چقدر است؟

هزینه طراحی سوله معمولاً بر اساس تعرفه‌های سازمان نظام مهندسی و به ازای هر متر مربع محاسبه می‌شود. این هزینه به طور میانگین حدود 30,000 تومان به ازای هر متر مربع برای طراحی اسکلت است. در صورت وجود جرثقیل یا طراحی‌های خاص، این هزینه افزایش می‌یابد.